Wednesday, July 4, 2018

សែនក្រអូប ឡើងកូដគ្មានថ្ងៃត្រឡប់ក្រោយ

សែនក្រអូប ឡើងកូដគ្មានថ្ងៃត្រឡប់ក្រោយ

តាមរយះនៃប្រជុំកំពូលលើកទីមួយស្តីពីសុខភាពមនុស្សវ័យចំណាស់ដែលបានប្រព្រឹត្តទៅនៅប្រទេសសិង្ហបុរីកាលពីថ្ងៃទី១២-១៣ ខែមិថុនា ឆ្នាំ ២០១៨ បានបង្ហាញថា មនុស្សវ័យចំណាស់មានចំនួន៥៤៧លាននាក់នៅឆ្នាំ២០១៦ និងកើនឡើង១៣០០ លាននាក់នៅឆ្នាំ២០៥០។ ដូច្នេះមនុស្សវ័យចំណាស់ និងគ្រប់វ័យទាំងអស់ត្រូវការជានូវអង្ករដែលមានគុណភាពខ្ពស់ ទទួលទាន/ហូបហើយមានអត្ថប្រយោជន៏ដល់សុខភាព។ អង្ករប្រភេទនេះមានចំនួនតិចតួចណាស់កំពុងផលិតនៅក្នុបប្រទេសកម្ពុជា និងមានមនុស្សតិចណាស់ដែលបានយល់ដឹងនូវគុណតម្លៃរបស់អង្ករសែនក្រអូបនេះ។ តាមការសិក្សបានបង្ហាញថា មានតែអង្ករសែនក្រអូបមួយទេនៅលើពិភពលោកនេះដែលមានឯកសារកតិយុត្តទទួលបានដូចខាងក្រោម៖

អង្ករសែនក្រអូប ដែលផលិតដោយកសិករកម្ពុជា គឺជាអង្ករដ៏ល្អជាគេបំផុតនៅពិភពលោក ពីព្រោះ៖
១ ពូជសែនក្រអូបជាប់ពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិប្រចាំឆ្នាំ២០១៧
២ ពូជសែនក្រអូប ជាពូជមួយបញ្ចេញកម្រឹតស្កទាបទៅក្នុងឈាម ក្រោយពេលទទួលទាន/ហូបរួចរយះពេល២ម៉ោង (យោងតាមរបាយការសិក្សាស្រាវជ្រាវរបស់សកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក់ ប៉ូលីទិចនិក នៃប្រទេសសិង្ហបុរី)
៣ ពូជសែនក្រអូបមានការទទួលវិញ្ញប័នបត្រពី Glycemic Index foundation of Univesity of Sydney. នៃប្រទេសអូស្រ្តាលី

ការជាប់ពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិនេះ ត្រូវឆ្លងកាត់ការប្រកួតប្រជែងក្រោមការរៀបចំរបស់សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជាដែលដឹកនាំដោយឯកឧត្តម សុខ ពុទ្ធិវុធ និងតាមរយះនៃសហព័ន្ធចុងភៅកម្ពុជាដែលដឹកនាំដោយលោក លូ ម៉េង ជាប្រធានសហព័ន្ធចុងភៅកម្ពុជា។

ដូច្នេះ ចាប់ពីថ្ងៃនេះតទៅ សែនក្រអូបឡើងកូដគ្មានថ្ងៃត្រឡប់ក្រោយឡើយ ពីព្រោះនៅលើពិភពលោកនេះ ត្រូវការណាស់នូវអាហារដែលមានលក្ខណះសម្បត្តិស្រមតាមមាត្រដ្ឋានអាហាររូបត្ថមភអន្តរជាតិ។ សូមអរគុណ

រូបអាវក្រហម គឺជា Dr. Kalpana Bhaskaram, Domain Lead Applied Nutrition Research, Temasek Polytechnic. She did GI testing for Betamore Fragrant Rice. 


Right, Kathy Usic

Chief Executive Officer, Glycemic Index Foundation




No comments:

សមាជិកពេញសិទ្ធិ ISO

 សេដ្ឋកិច្ចនៃតំបន់ Lancang-Mekong ពឹងផ្អែកជាចម្បងលើវិស័យកសិកម្ម ដែលជួយដល់ជីវភាពរស់នៅរបស់ប្រជាជនជាង 60%។  ដោយភាគច្រើនចូលរួមក្នុងផលិតកម្មខ្នាត...