សែនក្រអូប ឡើងកូដគ្មានថ្ងៃត្រឡប់ក្រោយ
តាមរយះនៃប្រជុំកំពូលលើកទីមួយស្តីពីសុខភាពមនុស្សវ័យចំណាស់ដែលបានប្រព្រឹត្តទៅនៅប្រទេសសិង្ហបុរីកាលពីថ្ងៃទី១២-១៣ ខែមិថុនា ឆ្នាំ ២០១៨ បានបង្ហាញថា មនុស្សវ័យចំណាស់មានចំនួន៥៤៧លាននាក់នៅឆ្នាំ២០១៦ និងកើនឡើង១៣០០ លាននាក់នៅឆ្នាំ២០៥០។ ដូច្នេះមនុស្សវ័យចំណាស់ និងគ្រប់វ័យទាំងអស់ត្រូវការជានូវអង្ករដែលមានគុណភាពខ្ពស់ ទទួលទាន/ហូបហើយមានអត្ថប្រយោជន៏ដល់សុខភាព។ អង្ករប្រភេទនេះមានចំនួនតិចតួចណាស់កំពុងផលិតនៅក្នុបប្រទេសកម្ពុជា និងមានមនុស្សតិចណាស់ដែលបានយល់ដឹងនូវគុណតម្លៃរបស់អង្ករសែនក្រអូបនេះ។ តាមការសិក្សបានបង្ហាញថា មានតែអង្ករសែនក្រអូបមួយទេនៅលើពិភពលោកនេះដែលមានឯកសារកតិយុត្តទទួលបានដូចខាងក្រោម៖
អង្ករសែនក្រអូប ដែលផលិតដោយកសិករកម្ពុជា គឺជាអង្ករដ៏ល្អជាគេបំផុតនៅពិភពលោក ពីព្រោះ៖
១ ពូជសែនក្រអូបជាប់ពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិប្រចាំឆ្នាំ២០១៧
២ ពូជសែនក្រអូប ជាពូជមួយបញ្ចេញកម្រឹតស្កទាបទៅក្នុងឈាម ក្រោយពេលទទួលទាន/ហូបរួចរយះពេល២ម៉ោង (យោងតាមរបាយការសិក្សាស្រាវជ្រាវរបស់សកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក់ ប៉ូលីទិចនិក នៃប្រទេសសិង្ហបុរី)
៣ ពូជសែនក្រអូបមានការទទួលវិញ្ញប័នបត្រពី Glycemic Index foundation of Univesity of Sydney. នៃប្រទេសអូស្រ្តាលី
ការជាប់ពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិនេះ ត្រូវឆ្លងកាត់ការប្រកួតប្រជែងក្រោមការរៀបចំរបស់សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជាដែលដឹកនាំដោយឯកឧត្តម សុខ ពុទ្ធិវុធ និងតាមរយះនៃសហព័ន្ធចុងភៅកម្ពុជាដែលដឹកនាំដោយលោក លូ ម៉េង ជាប្រធានសហព័ន្ធចុងភៅកម្ពុជា។
ដូច្នេះ ចាប់ពីថ្ងៃនេះតទៅ សែនក្រអូបឡើងកូដគ្មានថ្ងៃត្រឡប់ក្រោយឡើយ ពីព្រោះនៅលើពិភពលោកនេះ ត្រូវការណាស់នូវអាហារដែលមានលក្ខណះសម្បត្តិស្រមតាមមាត្រដ្ឋានអាហាររូបត្ថមភអន្តរជាតិ។ សូមអរគុណ
តាមរយះនៃប្រជុំកំពូលលើកទីមួយស្តីពីសុខភាពមនុស្សវ័យចំណាស់ដែលបានប្រព្រឹត្តទៅនៅប្រទេសសិង្ហបុរីកាលពីថ្ងៃទី១២-១៣ ខែមិថុនា ឆ្នាំ ២០១៨ បានបង្ហាញថា មនុស្សវ័យចំណាស់មានចំនួន៥៤៧លាននាក់នៅឆ្នាំ២០១៦ និងកើនឡើង១៣០០ លាននាក់នៅឆ្នាំ២០៥០។ ដូច្នេះមនុស្សវ័យចំណាស់ និងគ្រប់វ័យទាំងអស់ត្រូវការជានូវអង្ករដែលមានគុណភាពខ្ពស់ ទទួលទាន/ហូបហើយមានអត្ថប្រយោជន៏ដល់សុខភាព។ អង្ករប្រភេទនេះមានចំនួនតិចតួចណាស់កំពុងផលិតនៅក្នុបប្រទេសកម្ពុជា និងមានមនុស្សតិចណាស់ដែលបានយល់ដឹងនូវគុណតម្លៃរបស់អង្ករសែនក្រអូបនេះ។ តាមការសិក្សបានបង្ហាញថា មានតែអង្ករសែនក្រអូបមួយទេនៅលើពិភពលោកនេះដែលមានឯកសារកតិយុត្តទទួលបានដូចខាងក្រោម៖
អង្ករសែនក្រអូប ដែលផលិតដោយកសិករកម្ពុជា គឺជាអង្ករដ៏ល្អជាគេបំផុតនៅពិភពលោក ពីព្រោះ៖
១ ពូជសែនក្រអូបជាប់ពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិប្រចាំឆ្នាំ២០១៧
២ ពូជសែនក្រអូប ជាពូជមួយបញ្ចេញកម្រឹតស្កទាបទៅក្នុងឈាម ក្រោយពេលទទួលទាន/ហូបរួចរយះពេល២ម៉ោង (យោងតាមរបាយការសិក្សាស្រាវជ្រាវរបស់សកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក់ ប៉ូលីទិចនិក នៃប្រទេសសិង្ហបុរី)
៣ ពូជសែនក្រអូបមានការទទួលវិញ្ញប័នបត្រពី Glycemic Index foundation of Univesity of Sydney. នៃប្រទេសអូស្រ្តាលី
ការជាប់ពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិនេះ ត្រូវឆ្លងកាត់ការប្រកួតប្រជែងក្រោមការរៀបចំរបស់សហព័ន្ធស្រូវអង្ករកម្ពុជាដែលដឹកនាំដោយឯកឧត្តម សុខ ពុទ្ធិវុធ និងតាមរយះនៃសហព័ន្ធចុងភៅកម្ពុជាដែលដឹកនាំដោយលោក លូ ម៉េង ជាប្រធានសហព័ន្ធចុងភៅកម្ពុជា។
ដូច្នេះ ចាប់ពីថ្ងៃនេះតទៅ សែនក្រអូបឡើងកូដគ្មានថ្ងៃត្រឡប់ក្រោយឡើយ ពីព្រោះនៅលើពិភពលោកនេះ ត្រូវការណាស់នូវអាហារដែលមានលក្ខណះសម្បត្តិស្រមតាមមាត្រដ្ឋានអាហាររូបត្ថមភអន្តរជាតិ។ សូមអរគុណ
រូបអាវក្រហម គឺជា Dr. Kalpana Bhaskaram, Domain Lead Applied Nutrition Research, Temasek Polytechnic. She did GI testing for Betamore Fragrant Rice. |
Right, Kathy UsicChief Executive Officer, Glycemic Index Foundation |
No comments:
Post a Comment