Wednesday, April 11, 2018

អង្គរសង្ក្រាន ២០១៨ ឆ្នាំ ចរ សំរឹទ្ធិស័ក ព.ស ២៥៦២

អង្គរសង្ក្រាន ២០១៨ ឆ្នាំ ចរ សំរឹទ្ធិស័ក ព.ស ២៥៦២ 
យើងខ្ញុំនិងជំរាបជូនអំពីគុណសម្បត្តិនៃអង្ករសែន ក្រអូប ចំពោះអ្នកជម្ងឺរាំរ៉ៃ ដូចជាជម្ងឺបេះដូង ជម្ងឺមហារិក ជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម ជាពិសេសប្អូនៗដែលចូលចិត្តលេងកីឡា សូមគោរពជញ្ជើញកុំបីខាន ពីព្រោះយើងខ្ញុំមានបទពិសោធន៏ និងហេតុផលបែបវិទ្យាសាស្ត្រសំរាប់ជូនសំរាប់ជម្រាបជូន សម្តេច ទ្រង ឧកញ្ញ៉ា ឯកឧត្តម លោក-លោកស្រី ជាពិសេសប្អូនៗ ដែលចូលចិត្តលេងកីឡា ដែលមិនទាន់បានដឹងពីអាថកុំបាំងដែលធ្វើអោយប្អូនរត់លឿនជាគូរប្រយុទ្ធនោះ គឺ កាបូនអ៊ីដ្រាត Carbohydrate នៃអង្ករសែន ក្រអូប មានចំនួន ៨១% វាគឺជាម្សៅ និងចែកចេញជាពីរប្រភេទ។ ទីមួយ គឺ អាមីឡូស និងទីពីរ គឺ អាមីឡូប៉ិបទិន 

តើអ្វីទៅជា អាមីឡុស Amylose? វាជាម្សៅផ្ទុកនៅនិងគ្រាប់អង្ករសែន ក្រអូប ចំនួន12.73% បានមកពីការធ្វើរស្មីសំយោគរបស់ស្រូវ (រុក្ខជាតិបៃតង)  វាមានមុខងារជាអ្នកបង្កើត គ្លូកូល Glucose   វាមានមុខងារក្នុង ជីវទ្យា Function in biology

តើអ្វីទៅជា Amylopectin ? It is a water soluble polysaccharide and high branched polymer of glucose found in plant. It's one of two components of starch, the other being amylose. 


។ សូមអរគុណ និងសូមអរព្រះគុណ

រូបភាពនេះថតនៅសកលវិទ្យាល័យ temasek+polytechnic

No comments:

សមាជិកពេញសិទ្ធិ ISO

 សេដ្ឋកិច្ចនៃតំបន់ Lancang-Mekong ពឹងផ្អែកជាចម្បងលើវិស័យកសិកម្ម ដែលជួយដល់ជីវភាពរស់នៅរបស់ប្រជាជនជាង 60%។  ដោយភាគច្រើនចូលរួមក្នុងផលិតកម្មខ្នាត...