យើងខ្ញុំនិងជំរាបជូនអំពីគុណសម្បត្តិនៃអង្ករសែន ក្រអូប ចំពោះអ្នកជម្ងឺរាំរ៉ៃ ដូចជាជម្ងឺបេះដូង ជម្ងឺមហារិក ជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម ជាពិសេសប្អូនៗដែលចូលចិត្តលេងកីឡា សូមគោរពជញ្ជើញកុំបីខាន ពីព្រោះយើងខ្ញុំមានបទពិសោធន៏ និងហេតុផលបែបវិទ្យាសាស្ត្រសំរាប់ជូនសំរាប់ជម្រាបជូន សម្តេច ទ្រង ឧកញ្ញ៉ា ឯកឧត្តម លោក-លោកស្រី ជាពិសេសប្អូនៗ ដែលចូលចិត្តលេងកីឡា ដែលមិនទាន់បានដឹងពីអាថកុំបាំងដែលធ្វើអោយប្អូនរត់លឿនជាគូរប្រយុទ្ធនោះ គឺ កាបូនអ៊ីដ្រាត Carbohydrate នៃអង្ករសែន ក្រអូប មានចំនួន ៨១% វាគឺជាម្សៅ និងចែកចេញជាពីរប្រភេទ។ ទីមួយ គឺ អាមីឡូស និងទីពីរ គឺ អាមីឡូប៉ិបទិន
តើអ្វីទៅជា អាមីឡុស Amylose? វាជាម្សៅផ្ទុកនៅនិងគ្រាប់អង្ករសែន ក្រអូប ចំនួន12.73% បានមកពីការធ្វើរស្មីសំយោគរបស់ស្រូវ (រុក្ខជាតិបៃតង) វាមានមុខងារជាអ្នកបង្កើត គ្លូកូល Glucose វាមានមុខងារក្នុង ជីវទ្យា Function in biology
តើអ្វីទៅជា Amylopectin ? It is a water soluble polysaccharide and high branched polymer of glucose found in plant. It's one of two components of starch, the other being amylose.
។ សូមអរគុណ និងសូមអរព្រះគុណ
តើអ្វីទៅជា អាមីឡុស Amylose? វាជាម្សៅផ្ទុកនៅនិងគ្រាប់អង្ករសែន ក្រអូប ចំនួន12.73% បានមកពីការធ្វើរស្មីសំយោគរបស់ស្រូវ (រុក្ខជាតិបៃតង) វាមានមុខងារជាអ្នកបង្កើត គ្លូកូល Glucose វាមានមុខងារក្នុង ជីវទ្យា Function in biology
តើអ្វីទៅជា Amylopectin ? It is a water soluble polysaccharide and high branched polymer of glucose found in plant. It's one of two components of starch, the other being amylose.
។ សូមអរគុណ និងសូមអរព្រះគុណ
រូបភាពនេះថតនៅសកលវិទ្យាល័យ temasek+polytechnic |
No comments:
Post a Comment