Tuesday, July 3, 2018

ជម្ងឺពុលអាចបណ្តាលមកពីខ្វះវិតាមិន B1 ឫ Thiamine

ជម្ងឺពុលអាចបណ្តាលមកពីខ្វះវិតាមិន B1 ឫ Thiamine
ក្នុងនាមជាអ្នកលក់អង្ករសែនក្រអូប ខ្ញុំបានសង្កេតឃើញថា ការពុលបានកើតឡើងនៅតាមរោងចក្រពេលខ្លះ និងខេត្តក្រចេះនាពេលកន្លងមក តើការពុលនោះអាចបណ្តាលមកពីខ្វះវិតាមិន B1 ឫ វិតាមិន Thiamine ដែរឫ ទេ?

សូមមេត្តាអាន និងសន្និដ្ឋានទាំងអស់គ្នា ពីព្រោះខ្ញុំបាទពុំមានឯកទេសខាងពេទ្យទេ ប៉ុន្តែបានអាន និងសិក្សាស្វែងយល់អំពីគុណភាពអង្ករសែនក្រអូប ដូច្នេះទើបខ្ញុំបានដឹង និងសូមចែករំលែកដើម្បីជាចំណេះដឹងសំរាប់ថែរក្សាសុខភាព។ 

ជម្ងឺខ្វះវិតាមិន B1 ឫ Thiamin, Thiamin deficiency 
Synonyms: Beriberi, Vitamin B1deficiency, Thiamin deficiency syndrome. 

ឯកទេស៖  សរសៃប្រសាទ, ជម្ងឺបេះដូង 
Specialty: Neurology, Cardiology, Pediatrics

រោគសញ្ញា៖ បេះដូងដើរលឿន, ដកដង្ហើមមិនគ្រប់ និងហើមជើង
Symptoms: Wet  Fast heart rate, shortness of breath, leg swelling 
                     Dry Numbness confusion, trouble moving the leg pain

មូលហេតុ គឺបណ្តាលមកពីខ្វះ វិតាមិនB1 ឫ Thiamin
Cause: Not enough Vitamin B1 or Thiamin 
ភាពគ្រោះថ្នាក់ ៖ បណ្តាលមកពីការទទួលទានអង្ករស ឫហៅថា អង្ករIR និងការទទួលទានស្រា 
កត្តា ៖ របបអាហារ រាំរ៉ៃ ធ្វើអោយរាគ
ការការពារ និងព្យាបាល គឺThiamin supplement, 
តាមការយល់ឃើញរបស់ខ្ញុំបាទ ការពុលនោះ គឺបណ្តាលមកពីខ្វះវិតាមិន B1 or Thiamin សូមមេត្តាកុំទទួលទាន/ហូបអង្ករស និងសុរា។ អង្ករសវាពុំមានឪជារស និងអត្ថប្រយោជន៏ចំពោះសុខភាពឡើយ ព្រមទាំងមានអាមីឡូសខ្ពស់ណាស់ សូម្បីតែអង្គរការសុខភាពពិភពលោកក៏អំពាវនាវអោយគេចចេញពីអង្ករសដែរ។ 
ដូច្នេះ ដើម្បីមានសុខភាពរឹងមាំ និងមានការការពារជម្ងឺ និងជម្អឺពុលនោះ សូមមេត្តាទទួលទាន/ហូបអង្ករសែនក្រអូប ពីព្រោះសែនក្រអូបមានអាហាររូបត្ថម្ភល្អណាស់ មានវិតាមិន B1 or Thiamin ចំនួន 3% ព្រមទាំងមានការទទួលស្គាល់គុណពីប្រទេសសិង្ហបុរី និងអូស្ត្រាលី ពិសេសនោះគឺជាអង្ករឈ្នះពានរង្វាន់ថ្នាក់ជាតិប្រចាំឆ្នាំ ២០១៧
ព៍តមានបន្ថែមសូមមេត្តាចុចលើអក្សរព៍ណក្រហម។ សូមអរគុណ និងសូមអរភ័យទោស ប្រសិនបើការសរសេររបស់ខ្ញុំមិនសមរម្យ
Medium GI rice 



No comments:

សមាជិកពេញសិទ្ធិ ISO

 សេដ្ឋកិច្ចនៃតំបន់ Lancang-Mekong ពឹងផ្អែកជាចម្បងលើវិស័យកសិកម្ម ដែលជួយដល់ជីវភាពរស់នៅរបស់ប្រជាជនជាង 60%។  ដោយភាគច្រើនចូលរួមក្នុងផលិតកម្មខ្នាត...