Sunday, April 8, 2018

អង្ករសែន ក្រអូប ជួយបង្កើនការចងចាំក្នុងការសិក្សារបស់កូនៗ

អង្ករសែន ក្រអូប ជួយបង្កើនការចងចាំក្នុងការសិក្សារបស់កូនៗ

ផ្អែកតាមរបាយការណ៏នៃការសិក្សាស្រាវជ្រាវ អង្ករសែន ក្រអូប នៅសកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក ប៉ូលិទិកនិក បានអោយដឹងថា អង្ករសែន ក្រអូបដែលបានឈ្នះពានរង្វានថ្នាក់ជាតិ ជាអង្ករល្អជាងគេប្រចាំឆ្នាំ ២០១៧ គឺជាអង្ករដែលផលិតកម្រិតស្កទាប។ 

មក្រិតស្កទាប នេះហើយ គឺជាចំណុចពិសេសរបស់ "សែន ក្រអូប” ជាគុណតម្លៃមិនអាចកាត់ថ្លៃបាន ដូចសម្តេចតេជោ ហ៊ុន សែន នាយករដ្ឋមន្ត្រី នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពជា ធ្លាប់មានប្រសានន៏កន្លងថា កម្ពុជាមាន “មាសស" អីឡូវមានភស្តុតាំងគ្រប់គ្រាន់ពីសកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក ប៉ូលិទិកនិក បានបញ្ជាក់ថា អង្កសែន ក្រអូបកម្ពុជា គឺជាអង្ករដែលផលិតកម្រិតស្កទាបក្នុងឈាមក្រោយពេលទទួលទានរួច ស្កនេះគេហៅថា ឌីគ្លូកូស 

តើអ្វីទៅជា D-Glucose?  គឺជាស្កដែលបានមកម្សៅនៃគ្រាប់រុក្ខជាតិ វាជាប្រភពឋាមពលដែលបានប្តូរមកពីពន្លឺព្រះអាទិត្យ (រស្មីសំយោគរបស់ស្រូវ) មុខងាររបស់វាបំរើអោយខួរក្បាល បង្កើនការគិត និងចងចាំ និងបំផ្លាញចោលនូវមេរោគចម្លងជម្ងឺ Glia។ 

ដូច្នេះដើម្បីអោយបុត្រា-បុត្រីរបស់សម្តេច ទ្រង ឯកឧត្តម លោក-លោកស្រីមានឋាមពលគ្រប់គ្រាន់ក្នុងរាងកាយ និងបង្កើនការចងចាំក្នុងការសិក្សាបានល្អ គឺមានតែអង្ករសែន ក្រអូបមួយប៉ុណ្ណោះដែលអាចជួយបាន ពីព្រោះអង្ករនេះមានផ្ទុកអាមីឡូសទាប ។ សូមអរគុណ និងសូមអរព្រះគុណ (អាចស្វែងយល់បន្ថែមតាមរយះចុចលើអក្សរព៍តក្រហម) 
អង្ករសែន ក្រអូប មានកម្រិតស្កទាប ធ្វើអោយលោកអ្នកចាកចេញពីភាពក្រីក្រ

Thursday, April 5, 2018

អ្នកជម្ងឺទឹកនោមផ្អែមអាចទទួលទានអង្ករសែន ក្រអូបបានដោយមិនប៉ះពាល់សុខភាពឡើយ

អ្នកជម្ងឺទឹកនោមផ្អែមអាចទទួលទានអង្ករសែន ក្រអូប ដោយមិនប៉ះពាល់សុខភាពឡើយ

យោងតាមរបាយការណ៏នៃការសិក្សាស្រាវជ្រាវរបស់សកលវិទ្យាតេម៉ាសាក់ ប៉ូលីទិចនិច នៃប្រទេសសិង្ហបុរី បានបង្ហាញអោយឃើញច្បាស់ថា បន្ទាត់ព៍តក្រហម គឺជាកម្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករក្នុងឈាម 4.0 mmol/L ក្នុងរយះពេល៣០ នាទី ក្រោយពេលទទួលទានអាហាររួច កម្រិតកំពស់សន្ទស្សន៏ស្ករឡើងដល់ 8.5 mmol/dL ។ នៅនាទី 45 កម្រិតស្ករនេះវាបានធ្លាក់មកវិញនៅ 7.5 mmol/L នៅនាទី 60 នៅនាទី 90 មក្រិតស្ករនេះបន្តធ្លាក់ដល់ 5.5 mmol/L . នៅនាទី 120 កម្រិតស្ករបានវិលមកមក្រិត 4.0 mmol/L ។  

ចំណែកឯបន្ទាត់ព៍តខៀវ គឺជាកម្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករនៃអង្ករសែន ក្រអូប ក្រោយពេលទទួលទានរួចបាន30 នាទី មក្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករបានបង្ហាញដូចតទៅ៖ កម្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករឡើងដល់ 7.0 mmol/L នៅនាទី 30 ។  កម្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករនិងចាប់ផ្តើមធ្លាក់មកវិញនៅនាទី 45 កម្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករនេះបន្តធ្លាក់មកនៅត្រឹម 6.5 mmol/L នៅនាទី 60 ដល់នាទី 90 សន្ទស្សន៏ស្ករក្នុងឈាមធ្លាក់មកដល់ 5.5 mmol/L រហូតដល់ 4.5 mmol/L នៅនាទី 120.

យោងតាមការសិក្សារស្រាវជ្រាវរបស់សកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក ប៉ូលិទិចនិក នៃប្រទេសសិង្ហបុរីបានបង្ហាញយ៉ាំងច្បាស់ថា អង្ករសែន ក្រអូបកម្ពុជា ពិតជាមានមក្រិតសន្ទស្សន៏ស្ករក្នុងឈាមទាប អ្នកកើតជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម និងអ្នកមិនកើតជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម អាចទទួលទានបានដោយមិនប៉ះពាល់សុខភាពឡើយ។

ដូច្នេះអង្ករសែន ក្រអូបដែលផលិតដោយកសិករកម្ពុជា ពិតជាប្រភពសេដ្ឋកិច្ចមួយដ៏ធំ ពីព្រោះអង្ករសែន ក្រអូប មិនមែនជាអាហារទទួលទានសំរាប់ឆ្អែតប៉ុណ្ណោះទេ វាជាអាហារសុខភាពល្អសំរាប់អ្នកកើតជម្ងឺទឹកនោមផ្អែមទៀតផង។ សូមអរគុណ និងសូមអរព្រះគុណ។ ព៍តមានបន្ថែម សូមមេត្តាចុច Blood_sugar_level 

រូបភាពនៃមក្រិតស្ករក្នុងឈាម 


សមាជិកពេញសិទ្ធិ ISO

 សេដ្ឋកិច្ចនៃតំបន់ Lancang-Mekong ពឹងផ្អែកជាចម្បងលើវិស័យកសិកម្ម ដែលជួយដល់ជីវភាពរស់នៅរបស់ប្រជាជនជាង 60%។  ដោយភាគច្រើនចូលរួមក្នុងផលិតកម្មខ្នាត...