អង្ករសែន ក្រអូប ជួយបង្កើនការចងចាំក្នុងការសិក្សារបស់កូនៗ
ផ្អែកតាមរបាយការណ៏នៃការសិក្សាស្រាវជ្រាវ អង្ករសែន ក្រអូប នៅសកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក ប៉ូលិទិកនិក បានអោយដឹងថា អង្ករសែន ក្រអូបដែលបានឈ្នះពានរង្វានថ្នាក់ជាតិ ជាអង្ករល្អជាងគេប្រចាំឆ្នាំ ២០១៧ គឺជាអង្ករដែលផលិតកម្រិតស្កទាប។
មក្រិតស្កទាប នេះហើយ គឺជាចំណុចពិសេសរបស់ "សែន ក្រអូប” ជាគុណតម្លៃមិនអាចកាត់ថ្លៃបាន ដូចសម្តេចតេជោ ហ៊ុន សែន នាយករដ្ឋមន្ត្រី នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពជា ធ្លាប់មានប្រសានន៏កន្លងថា កម្ពុជាមាន “មាសស" អីឡូវមានភស្តុតាំងគ្រប់គ្រាន់ពីសកលវិទ្យាល័យតេម៉ាសាក ប៉ូលិទិកនិក បានបញ្ជាក់ថា អង្កសែន ក្រអូបកម្ពុជា គឺជាអង្ករដែលផលិតកម្រិតស្កទាបក្នុងឈាមក្រោយពេលទទួលទានរួច ស្កនេះគេហៅថា ឌីគ្លូកូស
តើអ្វីទៅជា D-Glucose? គឺជាស្កដែលបានមកម្សៅនៃគ្រាប់រុក្ខជាតិ វាជាប្រភពឋាមពលដែលបានប្តូរមកពីពន្លឺព្រះអាទិត្យ (រស្មីសំយោគរបស់ស្រូវ) មុខងាររបស់វាបំរើអោយខួរក្បាល បង្កើនការគិត និងចងចាំ និងបំផ្លាញចោលនូវមេរោគចម្លងជម្ងឺ Glia។
ដូច្នេះដើម្បីអោយបុត្រា-បុត្រីរបស់សម្តេច ទ្រង ឯកឧត្តម លោក-លោកស្រីមានឋាមពលគ្រប់គ្រាន់ក្នុងរាងកាយ និងបង្កើនការចងចាំក្នុងការសិក្សាបានល្អ គឺមានតែអង្ករសែន ក្រអូបមួយប៉ុណ្ណោះដែលអាចជួយបាន ពីព្រោះអង្ករនេះមានផ្ទុកអាមីឡូសទាប ។ សូមអរគុណ និងសូមអរព្រះគុណ (អាចស្វែងយល់បន្ថែមតាមរយះចុចលើអក្សរព៍តក្រហម)
អង្ករសែន ក្រអូប មានកម្រិតស្កទាប ធ្វើអោយលោកអ្នកចាកចេញពីភាពក្រីក្រ |
No comments:
Post a Comment